Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Βασικές έννοιες




Είναι διαδικτυακά ημερολόγια
τα οποία περιλαμβάνουν κυρίως ποικίλες καταχωρίσεις ή άρθρα (κείμενα, ήχους, φωτογραφίες, σκίτσα, video ) συνήθως ενός συγγραφέα (ή και κάποιες φορές περισσοτέρων συγγραφέων).

οι καταχωρήσεις (σκέψεις, σκόρπιες ιδέες, σχολιασμός γεγονότων παρουσιάζονται κατά χρονολογική σειρά, απόψεις και ειδήσεις) έτσι ώστε οι πιο πρόσφατες προσθήκες να παρουσιάζονται πρώτες. από το συγγραφέα –δημιουργό του blog δίνονται διευθύνσεις «συγγενών» ιστολογίων, προσωπικών ιστοσελίδων ή οργανισμών προέρχεται από τησύντμηση των λέξεων web(=ιστός) και log(=όρος που χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει μια μεμονωμένη χρονολογημένη εγγραφή συνήθως σε ημερολόγια καταστρώματος) αναφερόμενος ακριβώς σε αυτήν την πρακτική : logging the web, δηλαδή κρατώ ημερολόγιο της πλοήγησής μου στο web
 
Εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στα τέλη του 1977 στις Η.Π.Α. και αποτελούν μια εξελιγμένη μορφή των γνωστών μας «προσωπικών ιστοσελίδων». – Η ραγδαία ανάπτυξη και διάδοσή τους σε ολόκληρο τον κόσμο ξεκίνησε κυρίως μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

ΟΡΟΙ

BLOGS = τα διαδικτυακά ημερολόγια
BLOGGERS = οι συγγραφείς τους
BLOGGING = η συγγραφή και διαχείριση ιστολογίων

περισσότερα για τα blog
 στη βικιπαίδεια

wikipedia


  • τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιστολόγια
http://edublogawards.com/









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου